家族と友達で楽しむミシガンの春夏秋冬
スポンサーサイト

一定期間更新がないため広告を表示しています

| | - | - | - |
あんこ red bean paste
色が悪いな〜。
ダウンタウンのPeople's Food Coop(オーガニック、地産地消にこだわった小さなスーパー。いわゆる生協とは違うみたい)で小豆を買ってみた。さっそくあんこを炊いてみると。。。おいしいけど艶が少ないなぁ。それから、つぶすときに気がついたのが硬さ。日本のものだとマッシャーでつぶせるけどこれはブレンダーを使っても白いつぶつぶが残っちゃった。あと半分豆のこってるけど、次はひたす時間を長くしてみようかな。
ちなみに、今はお餅(韓国食材屋さんでも買えるし、sweet riceといって餅米もあるよ☆HB再び活躍の時!)がないので主にアイスクリームに添えて食べてます。乳製品とあんこ、まさしくゴールデンコンビだね!

Not exactly a mouth watering picture... but this is homemade adzuki bean paste I made with beans I got at the People's Food Coop in downtown. 
The bean paste tasted quite good but it didn't have that silky shine that Japanese adzuki beans have, and I think they were tougher than the Japanese ones, too, because I ended up with white bits despite using a blender (I had only ever used a masher in Japan). I think I'll have to soak the beans longer next time.
As we do not have any rice cakes or sweet rice at the moment, we are enjoying this bean paste as a topping with coconut ice cream. Mmmm... Dairy products and adzuki bean paste is definitely one of the best flavour combinations : )

| 22:16 | 食べもの / food | comments(0) | - |
スポンサーサイト
| | - | - | - |